Återkomsten av en gammal favorit.

Efter att ha grävt djupt i minnesbanken så dök en gammal favorit upp och jag blev bara tvungen skrida till verket.

Det här är en extremt enkel pastarätt, men den är så fantastiskt god att det vattnas i munnen.
Söt, salt, syrlig och krämig, allt i ljuv harmoni.
Jag har inget klatchigt namn till rätten, så ni som råkar läsa får väl lämna förslag :)

Receptet är för ca 4 oooordentligt hungriga eller 6 inte fullt så hungriga (på en höft givetvis)

ca 500g rökt sidfläsk
1000g Creme Fraiche (normal eller lätt spelar ingen roll, men det blir lite godare med normal)
1 stor purjolök
1 burk Mango Chutney (välj den kryddighet som passar dig)
salt & vitpeppar

Strimla sidfläsket ganska grovt, och fräs det tills det får fin färg.
Se så fint det fräser!
Strimla purjolöken 

 och låt den fräsa med mot slutet så den blir mjuk. Glöm inte att tvätta purjolöken noga så det inte följer med en massa jord!
Vilka vackra färger
I med Creme Fraichen och Mango Chutneyn och låt det bli lagomt varmt.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta av valfri sort.
Med en liten smörklick i, så slipper man att det klibbar.



Sååååå enkelt! Hela såsen är klar under tiden som pastan kokar. Snacka om snabbmat när den är som bäst!
Så j*vla gott!

Så, det var dagens pedagogiska inlägg. Hoppas ni provar på det här receptet.
Nu känner jag att det börjar vara dags att gå i säng.

Lev väl!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0