Fredagsfisk

Fredagar innebär i de allra flesta fall fisk i det Dahlbergska hushållet, och så även fallet denna fredag.
Dagens anrättning har blivit något av en favorit för hela familjen, och det är verkligen en riktigt trivsam rätt.

Kokt torsk med mandelpotatis, hackat ägg och skirat smör, med en nypa flingsalt på toppen.

Helt fantastisk i sin enkelhet. Rena och milda smaker. En väldigt rustik rätt som man står sig länge på.
Jag gillar det lite bondska över rätten. Perfekt med ett glas mjölk och en knäckebrödmacka.
Skulle kunna tänka mig att dricka en ljus lager till om man skulle vara på det humöret.
 
Torsk känns som en rätt tacksam fisk, om än lite smaklös i sig själv när man kokar den. Detta är dock lätt avhjälpt genom att koka fisken i rätt så kraftig fiskbuljong.




Igår var det pannkaks stekning för hela slanten, så grymt underskattad mat egentligen!
Tyvärr är det ju en aning arbetsamt att stå och steka eftersom det blev en rätt ordentlig sats (1½ liter mjölk och 12 ägg), men det är värt sliten.
Efter att ha konsumerat alldeles för många pannkakor med glass, grädde och hjortronsylt började jag fundera på om man inte skulle prova att variera det lite.
En lite thai-inspirerad sak kanske? Lime och kokos i smeten, och servera med ananas och apelsinfiléer? Kan kaske vara nått? Eller en skvätt kakao i smeten skulle måhända inte sitta oävet? Vem vet, vi får prova nått nytt nästa gång.

Imorrn är det dags för påskmiddag. Ska bli trevligt. Första gången vi firar påsken hemma, eftersom i princip hela familjen är tokförkylda.
Får väl bli ett inlägg imorrn kväll/natt om hur det hela förlöpt.

Lev väl!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0