Kärva tider...

På grund av rätt så kostsamma bilreparationer så har vi inte tillåtits att göra några större kulinariska utsvävningar de senaste veckorna, men jag tänkte att jag skulle slänga in ett riktigt trevligt recept på räksoppa som jag gjorde som förrätt till en middagsbjudning som vi hade för ett par veckor sedan.

Till ca 8 portioner krävs:

1 kg räkor med skal
6 dl torrt vitt vin
5 dl vatten
1 liter vispgrädde
1 dl vetemjöl
50g smör
150g rotselleri
2 morötter
2 gula lökar
1 kruka dill
1 citron
Salt, vitpeppar och ev. lite konc. skaldjursfond

Skala räkorna, spara skalen och skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av.
Hacka lök, rotselleri och morot. Fräs i smöret tills det fått fin färg. Blanda ner räkskalen mot slutet så att de blir glansiga men inte får någon stekyta.
Pudra över vetemjölet, och rör om.
Slå på vatten, vin och grädde. Låt puttra på svag värme ca 20 minuter.
Sila av soppan och häll upp den nu släta soppan på kastrull igen.
Smaka av med salt, vitpeppar, citron och vin.
Finhacka dillen och lägg i tillsammans med räkorna just innan servering, bara så att räkorna blir varma. De får inte koka upp för då blir de sega som gamla tuggummin.
Servera med ett gott bröd och ett glas av samma vin som du har i soppan.
Klockrent!

Lev väl!

Kommentarer
Postat av: Eva

Hej Kim !



Har haft en trevlig stund bland dina recept på många läckerheter.

Ha de bäst :-)

2009-09-29 @ 18:43:13
URL: http://softpowersstaffar.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0